در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع سور موتورها بپردازیم. سروو موتور در دو نوع سه یا پنج سیم ساخته میشوند. در نوع سه سیم که کاربرد بیشتری دارد، دو سیم تغذیه و یک سیم کنترل سروو است و در نوع پنج سیم، چهار سیم برای تغذیه (دو سیم مدار و دو سیم موتور) و یک سیم کنترل سروو است.
میکروکنترلر با دریافت پالس و بررسی عرض پالس ارسالی موقعیت جدید موتور را تعیین میکند. عرض پالس دریافتی زاویهی شفت خروجی را تعیین میکند و برای مثال پالس ۰٫۵ میلیثانیه زاویهی صفر و پالس ۲٫۵ میلیثانیه حداکثر زاویهی شفت خواهد بود. این مقادیر میتواند برای سروو موتورها متفاوت باشد.

بررسی انواع سروو موتور
انواع سروو موتورها از نظر مکانیکی :
سروو موتورها در دو نوع خطی و دورانی ساخته میشوند. در نوع خطی توسط گیربکس حرکت دورانی به خطی تبدیل میشود.
انواع سروو موتورها از نظر الکتریکی :
سروو موتورها در دو نوع AC (برق متناوب) و DC (برق مستقیم) تولید میشوند.
در صنعت معمولا سرو موتور AC مورد توجه بیشتری قرار میگیرد و به دلیل مزایایی همچون راندمان بالا، تعمیر و نگهداری آسانتر، اندازه کوچکتر، قیمت مناسب و … موارد استفاده بیشتری نسبت به نوع DC آن دارد. سروو موتورهای DC در برخی موارد خاص و محدود کاربرد دارند. در تقسیم بندی دیگر سرو موتور به دو دستهی معمولی و ترمزدار تقسیم میشود. سروو موتورهای DC خود در دو نوع جاروبکدار و بدون جاروبک (براشلس) تولید میشوند. هرکدام از موتورهای یاد شده دارای مزیتهای و معایب خود هستند.

بررسی سروو موتور Dc
ویژگی سرو موتور DC
سرو موتورهای DC خود به چند نوع دیگر تقسیم میشوند که دارای ویژگیها و مشخصات خاص خود هستند. سروو موتور کنترل موازی، سرو موتور تحریک ثابت، موتورهای سری و موتورهای سری چاکدار زیر مجوعهی سرو موتورهای DC محسوب میشوند.
-
سرو موتور سری
سرو موتور سری، جریان بسیاری را از شبکه برق دریافت کرده و از گشتاور راه اندازی بالایی برخوردار است. در این نوع موتورها، میتوان از طریق جا به جا کردن قطبهای سیم پیچ و ولتاژ میدان، عملکرد سرو را معکوس نمود که البته این کار، باعث کاهش بازدهی موتور میشود.
-
سروو موتور سری چاکدار
در این سرو موتورها، در شرایطی که بتوان آرمیچر را از طریق یک منبع جریان ثابت تغذیه نمود، میتوان یک میدان قابل کنترل ایجاد نمود و از موتور، به عنوان یک موتور با تحریک مستقل و بدون نیاز به منبع خارجی بهره گرفت.
لاین حرکت